200530 Fotbollar på konstgräset under en träning med det allsvenska fotbollslaget Elfsborgs den 30 maj 2020 i Borås. Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN / Cop 112

Bra insats i tung förlust

Publicerad: 2023-04-29 16:54, Uppdaterad 2023-05-02 14:25

Trots en strålande bra första halvlek kammade Elfsborg noll poäng mot Halmstads BK.

Det var dags för ny match i P17 Allsvenskan där Elfsborgs U17-trupp senast vann med hela 9-1 på bortaplan mot Utsiktens BK. Det var därmed ett lag med självförtroende på topp som gick ut på Borås Arena 2. Samtidigt ställdes laget mot Halmstads BK som hade tagit full pott på de inledande fyra första matcherna.

Underläge trots bra insats
Gulsvart kom ut riktigt bra och tog ett starkt tag om matchen. Redan efter kvarten spelad kunde också Elijas Gunnergård Ortan göra 1-0 och det kändes som om en riktigt trevlig eftermiddag var på väg. Fler chanser skapades, omställningarna var vassa och lägena skapades. En boll låg och dansade på mållinjen, men istället kunde Halmstad kvittera i 37′ minuten och även ta ledningen precis i slutet av första halvlek.

Elfsborg var dock inte sänkta för det. En bra insats och vind i ryggen bidrog till att killarna var fast beslutna över att jaga kvittering i andra halvlek. Istället fick Elfsborg en utvisning efter en situation som få uppmärksammade. Kort därefter gjorde Halmstad 1-3. Trots en reducering med halvtimman kvar var det svårt att få en riktigt attack, och Halmstad vann till slut med slutresultatet 4-2.

Tränare Tony Lundqvist om matchen:
– Vi gjorde årets bästa halvlek idag trots att vi ligger under i halvtid. Vi får en utvisning mot oss direkt i andra halvlek, gör ändå 2-3 och försöker kvittera, men når inte hela vägen. Trots det – första halvlek stämde allting i passningsspelet, vårt positionsspel och vi skapade chans på chans efter fint spel. Killarna gör också en otroligt bra insats moraliskt idag. Trots utvisning och annat står killarna upp, kämpar, sliter och gör allt de kan i matchen, det är otroligt starkt, summerar Lundqvist.

IF Elfsborg – Halmstads BK 2-4 (1-2)

Mål: 1-0 Elijas Gunnergård Ortan 15′, 1-1 37′, 1-2 45′, 1-3 55′, 2-3 Leo Saritas Bylund 61′, 2-4 75′

Startelva: Hannes Bäck (mv), Samuel Luoga, Elliot Jonsson Grönberg, Kasper Berndtsson, Ahmed Abdumusa, Arvid Södeliden, Elijas Gunnergård Ortan, Leo Östman, Viggo Lidberg, Abdifatah Mohamed Muse, Dag Hallgren
Ersättare: Wille Larsson (mv), Isak Snygg, Lucas Eliassson, Karl Ivarsson Persson, Oskar Gaschet Lundgren, Philip Jonasson, Leo Saritas Bylund