Snöplig förlust mot Öster

Publicerad: 2023-05-27 18:15

Elfsborg fick se sig besegrade i P17 Allsvenskan när Östers IF kom till Borås.

Efter den fina upphämtningen, från 0–4 till 4–4 i onsdags mot Malmö FF, var det nu dags för ny match i P17 Allsvenskan Södra. Denna gång var det Östers IF som kom till Borås för match, ett lag som ville få revansch efter att ha fallit mot Örebro i sin senaste hemmamatch med tre mål. Elfsborg å sin sida ville fortsätta plocka poäng efter den fina upphämtningen senast.

Detta blev en jämn match där båda lagen ville äga boll och vara spelförande. I första halvlek hade gästerna något mer boll men Elfsborg växte in i matchen. Trots det var det inget av lagen som fick något ordentligt grepp eller tryck mot motståndarmålet, och det var därmed mållöst i paus.

Straffräddningen räckte inte

I andra halvlek var matchbilden liknande som i den första, men när timman var spelad fick Östers IF en straff som Hannes Bäck i Elfsborgsmålet räddade. Dock dröjde det bara fyra minuter efter denna räddning innan gästerna tog ledningen, detta genom ett skottet som gick rakt mot krysset och in i mål.

Elfsborg började direkt jaga kvittering i matchen och fick ett spelmässigt tryck, men bollen ville inte in och gulsvart fick därmed se sig besegrade denna lördag. Nästa match som killarna får sikta in sig på är mot IFK Norrköping på bortaplan, en match som spelas på nationaldagen.

IF Elfsborg – Östers IF 0–1 (0–0)

Mål: 0–1 66′

Startelva: Hannes Bäck (mv), Samuel Luoga, Elliot Jonsson Grönberg, Kasper Berndtsson, Isak Snygg, Ahmed Abdumusa, Lucas Eliasson, Arvid Södeliden, Elijas Gunnergård Ortan, Viggo Lidberg, Philip Jonasson
Ersättare: James Johnson (mv), Dion Rujkovic, Robin Svernfors, Abdifatah Mohamed Muse, Oskar Gaschet Lundgren, Leo Saritas Bylund