Seger inför uppehållet

Publicerad: 2023-06-21 21:35, Uppdaterad 2023-06-21 21:37

Det blev en härlig avslutning innan sommaruppehållet när Elfsborg bortaslog Helsingborgs IF.

Match 13 innebar en tidig bussresa till Helsingborg där IF Elfsborgs U17-lag skulle möta HIF vid lunchtid på onsdagen. Fyra poäng skilde lagen mellan Gulsvart kom till spel med en härlig seger i ryggen och ville nu ta ytterligare en innan sommaruppehållet. Helsingborg kom även de med en seger i ryggen.

Det var en tämligen jämn start där Elfsborg tog ledningen efter 20 minuter på straff, en säkert placerad straff i målvaktens vänstra hörn. Matchbilden var fortsatt jämn men det var inget av lagen som hade några hela målchanser.

I andra halvlek tog Elfsborg tag i  matchen än mer och försökte pressa på, men efter timman spelad var det HIF som kvitterade. Elfsborg deppade dock inte över det utan revanscherade sig tämligen omgående när Philip Jonasson nickade in en hörna. Helsingborg fick då börja jaga, men gästerna stod emot och när Abdifatah Mohamed Muse gjorde 3-1 på stopptid var segern klar.

Elfsborg tog tre härliga poäng in i sommaruppehållet, vilket gör att laget ligger på en sjätteplats inför omstarten. Nästa match i serien spelas den 30 juli.

Helsingborgs IF – IF Elfsborg 1-3 (0-1)

Mål: 0-1 Elijas Gunnergård Ortan 21′, 1-1 63′, 1-2 Philip Jonasson 72′, 1-3 Abdifatah Mohamed Muse 90′

Startelva: Wille Larsson (mv), Elliot Jonsson Grönberg, Kasper Berndtsson, Isak Snygg, Lucas Eliasson, Arvid Södeliden, Elijas Gunnergård Ortan, Viggo Lidberg, Karl Ivarsson Persson, Oskar Gaschet Lundgren, Philip Jonasson
Ersättare: James Johnson (mv), Robin Svernfors, Dion Rujkovic, Abdifatah Mohamed Muse, Dag Hallgren, Leo Saritas Bylund