Storseger över serieledarna

Publicerad: 2023-09-02 17:31

Det blev en riktig bragdmatch när Elfsborg slog serieledarna Mjällby med hela 7-3 på lördagen.

Elfsborg ställdes för en tuff uppgift under lördagseftermiddagen när serieledande Mjällby gästade Borås. Elfsborg fick dessutom en riktig uppförsbacke när gästerna tog ledningen redan i den femte minuten, men sedan vände allting. Hemmalaget deppade inte särskilt mycket över det utan jobbade sig in i matchen på ett bra vis. Leo Östman satte kvitteringen på en retur och Elfsborg var tillbaka. Gästerna tog tag i matchen igen, men istället för ett mål noterades ett självmål hos gästerna i 26′ minuten. En fin hörna i den 40′ minuten resulterade i 3-1 genom Lucas Eliasson och precis före pausvilan kunde han distinkt skjuta in 4-1 och sitt andra mål för dagen.

Mentalt ett riktigt bra läge för Elfsborg att jobba sig vidare på i den andra halvleken. Lucas Eliasson var sugen på ett hattrick och lyckades med det redan i den 47′ minuten. Gästerna fick lite kontakt sedan efter att de förvaltat en straff till 5-2 och sedan strax därefter 5-3, men närmre kom inte Mjällby. Istället kunde Leo Östman göra 6-3 och Elijas Gunnergård Ortan sätta slutresultatet till 7-3.

I en riktigt bra U17-match kunde Elfsborg stå som storsegrare, i en match fylld av högt tempo och bra chanser. I och med segern närmade sig Elfsborg topp två i tabellen. Nästa vecka väntar ytterligare en tuff match när BK Häcken står för värdskapet på hemmaplan.

IF Elfsborg – Mjällby AIF 7-3 (4-1)

Mål: 0-1 5′, 1-1 Leo Östman 17′, 2-1 Självmål 26′, 3-1 Lucas Eliasson 40′, 4-1 Lucas Eliasson 45′, 5-1 Lucas Eliasson 47′, 5-2 56′, 5-3 67′, 6-3 Leo Östman 71′, 7-3 Elijas Gunnergård Ortan 77′

Startelva: Hannes Bäck (mv), Samuel Luoga, Kasper Berndtsson, Lucas Eliasson, Arvid Södeliden, Elijas Gunnergård Ortan, Leo Östman, Viggo Lidberg, Karl Ivarsson Persson, Dag Hallgren, Leo Saritas Bylund
Ersättare: Nils Heinrici (mv), Angelo Guerrero Garcia, Isak Snygg, Robin Svernfors, Wilke Aronsson, Konrad Folkesson, Dion Rujkovic