231007 Elfsborgs spelare och ledare firar seriesegern efter fotbollsmatchen i Div 2 Nordvästra Götaland mellan Skepplanda och Elfsborg den 7 oktober 2023 i Skepplanda. Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN / COP 112 / JJ0319

Serieseger och uppflyttning!

Publicerad: 2023-10-07 19:01, Uppdaterad 2023-10-07 19:04

Elfsborg stod pall för trycket och vann den näst sista seriematchen vilket innebär att Elfsborg spelar i division 1 nästa säsong!

Det var den första av två matchbollar när Elfsborg åkte till bortamatch mot Skepplanda BTK. Vid vinst skulle seriesegern och därmed uppflyttningen vara klar, vid oavgjort resultat skulle det minst sagt se bra ut inför sista omgången och vid förlust fanns en chans oavsett i det som skulle bli seriefinal mot FC Trollhättan kommande helg.

I den andra halvleken blev det sedan precis så som laget förutspått. Chanserna fortsatte komma och när Stina Jensen gjorde sitt 33:e mål för säsongen var förutsättningarna riktigt bra, men tio minuter senare rann Skepplanda igenom efter en rensning och kunde kvittera. Någon panik drabbade inte Elfsborg utan laget fortsatte jobba och i 71′ minuten satte Izabella Bergström sitt 20:e mål för säsongen. På stopptid kunde även Linda Westberg Carlsson fastställa slutresultatet till 3-1 och Elfsborg kunde jubla över serieseger och uppflyttning till division 1 kommande säsong.

”Ska inte få storhetsvansinne men..”
Tränare Ismet summerar de känslor som varit, med tanke på den förväntan och press som laget alltid har på sig – att vinna och avancera i seriesystemet.
– Det här känns otroligt bra. Direkt vid slutsignal var det mest lättnad, men nu riktigt skönt. Vi höll för trycket och det tyder på karaktär. Ska inte få storhetsvansinne men en sådan som Armand Duplantis kan kliva in i Zürich i kyla och duggregn och hoppa över 6,20 meter när konkurrenterna stannar på 5,80. Vi vet att vi borde vara bättre i alla matcher i år, men vi är också det i 20 av 21 matcher. Ibland kan det kännas löjligt att stå och gorma över en felpassning när det står 6-0, men vi måste jobba så, för allting räknas, säger Ismet.

Även om seriesegern och uppflyttningen är klar väntar två utmaningar ytterligare innan säsongen är slut. Dels ska Elfsborg spela mot FC Trollhättan nästa helg, i en seriefinal och därefter är det DM-final.
– Vi vill gärna ha en DM-titel och också hålla förlustnollan intakt så vi ska fokusera på det, avslutar Ismet.

Skepplanda BTK – IF Elfsborg 1-2 (0-0)

Mål: 0-1 Stina Jensen 55′, 1-1 65′, 1-2 Izabella Bergström 71′, 1-3 Linda Westberg Carlsson 90′

Startelva: Sandra Eriksson (mv), Hanna Jiozon, Linn Sångberg, Mathilda Ståhlbom Karlsson, Leann Nyström, Sara Jardving, Stina Jensen, Tea Skoglund, Amanda Platenik, Ida Backlund, Izabella Bergström
Ersättare: Tuva Janveden Mobrandt (mv), Fanny Johansson, Vanessa Lopez, Linda Westberg Carlsson, Elin Johansson

Huvudpartners