231014 Elfsborgs spelare jublar efter att Alva Sjöström gjort mål under fotbollsmatchen i Div 2 Nordvästra Götaland mellan Elfsborg och FC Trollhättan den 14 oktober 2023 i Borås. Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN / COP 112 / JJ0322

Elfsborg DM-mästare 2023

Publicerad: 2023-10-17 21:10

Elfsborgs damlag krönte seriesegern, uppflyttningen och krossen i seriefinalen med att på tisdagen ta DM-titeln 2023!

Efter urladdningen där Elfsborg vann med hela 7-1 i den avslutande seriefinalen i lördags, var det nu dags för DM-final mot Lidköpings FK. Ett lag som gått bra i elitettan i år där laget nu ligger på en fjärdeplats, därmed ett rejält prov för Elfsborg som nu kommande säsong ska husera i serien under elitettan.

Elfsborg skulle också visa sig vara riktigt tävlingssugna och viljan att ta en titel var stor. Efter 25 minuter tog också Elfsborg ledningen när Mathilda Ståhlbom Karlsson satte 1-0 efter 25 minuter. Ledningen var viktig att spela vidare på, men hemmalaget var allt annat än nöjda med att ligga under. De började trycka på för kvittering och i den 34′ minuten skulle den också komma. Än mer bekymrande var att hemmalaget tog ledningen fem minuter senare, ett resultat som stod sig in i paus.

Gästerna gav inte upp utan ville istället ge det hela en rejäl chans i det som var sista tävlingsmatchen för säsongen. Elfsborg pressade på och till slut bar det frukt när Izabella Bergström satte kvitteringen i 65′ minuten. Sedan dröjde det inte mer än två minuter innan Stina Jensen satte dit 3-2 och gulsvart hade återtagit ledningen. Hemmalaget tryckte på för en kvittering och hade chanser, däribland en boll som dansade på mållinjen, men bollen höll sig på rätt sida sett ur Elfsborgsperspektiv.

Framåt slutet av matchen pressade hemmalaget på än mer för att kvittera, men istället visade Izabella Bergström klass när hon sköt in 4-2 och därefter blåstes matchen mer eller mindre av. Elfsborg är därmed DM-mästare 2023 och kröner en fin säsong med ytterligare en framgång!

Lidköpings FK – IF Elfsborg 2-4 (2-1)

Mål: 0-1 Mathilda Ståhlbom Karlsson 25′, 1-1 34′, 2-1 39′, 2-2 Izabella Bergström 65′, 2-3 Stina Jensen 67′, 2-4 Izabella Bergström 90′

Startelva: Sandra Eriksson (mv), Rebecka Wikander (mv), Wilda Johansson, Fanny Johansson, Vanessa Lopez, Linda Westberg Carlsson, Hanna Jiozon, Linn Sångberg, Mathilda Ståhlbom Karlsson, Leann Nyström, Evelina Brink, Alva Sjöström, Elin Johansson, Stina Jensen, Amanda Platenik, Ida Backlund, Izabella Bergström, Sara Jardving