Aktiviteter i december

Publicerad: 2023-12-27 10:00, Uppdaterad 2023-12-22 08:36

Under några dagar i december var IF Elfsborg ute i Borås med omnejd för att besöka skolor, företag och andra verksamheter i kombination med de ordinarie träningspassen innan laget gick på julledighet.

Precis som tidigare år besökte vi ett gruppboende på Teknikgatan för människor med funktionsvariationer. Där hade framför allt det stora Elfsborgsfanet Carl-Fredrik laddat för att ta emot Gustav Henriksson, André Boman, Besfort Zeneli och Ahmed Qasem som hade med sig fika till de boende.

På Träffpunkt Simonsland bjöds Gustav Henriksson, Alexander Bernhardsson och Tim Rönning på julbord av Borås Besöksverksamhet. Med hjälp av volontärer arbetar verksamheten till vardags med att besöka människor som är ofrivilligt ensamma.

Det har även hunnits med en mängd olika skolbesök. Bland annat så har Besfort Zeneli, Ahmed Qasem och Timothy Ouma besökt Arenaskolan på Sjöbo, där IF Elfsborg bedriver projektet Lira och Läs, samt Kristinebergsskolan. Jens Jakob Thomasen och Emmanuel Boateng gästade Engelska Skolans julavslutning och Michael Baidoo överraskade Mörlandaskolan.

Vi har även gjort årets viktigaste besök, på lekterapin uppe på Södra Älvsborgs sjukhus. Niklas Hult, Per Frick, Sebastian Holmén och Jens Jakob Thomasen fick träffa barnen och bjöd dem på tårta och godis. Barnen fick även julklappar i form av bland annat en högtalare, biobiljetter, en karaokemaskin, mikrofon och polaroidkamera.

Vill du också stötta Lekterapins viktiga arbete kan du vara med och bidra till Sjuka Barns Trevnad. Fondens ändamål är att underlätta barnens vistelse för att påskynda deras tillfrisknande vid Södra Älvsborgs sjukhus i Borås.

Bankgiro: 5934–1586. Märk din betalning med: ”Ansvar 79815, Sjuka Barns Trevnad”

När det vankades julmarknad på ICA City Knalleland var Mathilda Ståhlbom Karlsson, Ida Backlund, Fanny Johansson och Elin Johansson, Noah Söderberg, Kevin Holmén, Camil Jebara och Melker Uppenberg på plats. Här fick spelarna ta bilder, skriva autografer och prata en stund med Elfsborgare som kom förbi. Kunderna fick även möjlighet att gå en Elfsborgstipspromenad medan de handlade i butiken, med chans att vinna en signerad matchtröja eller boll. Här hittar du de rätta svaren och vinnarna från tipspromenaden.

IF Elfsborg var under veckan även ute hos ett par av bygdens föreningar, bland annat när Per Frick och Niklas Hult gästade Gånghester/Målsryds avslutning medan Noah Söderberg och Kevin Holmén besökte en träning hos Vårgårda IK.

Huvudpartners